Temiz enerji işbirliğinden yoksullukla mücadeleye destek!

Alman devi KACO ile EkoRE arasındaki anlaşmada TİDER’e bağış maddesi
Güneş enerjisi sektöründe dünyanın en büyük fotovoltaik invertör üreticilerinden olan uluslararası Alman şirketi KACO New Energy, Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji firması EkoRE ile imzaladığı işbirliği anlaşması uyarınca, satışı gerçekleşen her invertör için Temel İhtiyaç Derneği TİDER’e bağışta bulunacak.

Yenilenebilir enerji alanında imzalanan işbirliği anlaşmasından çifte fayda çıktı. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla öne çıkan Türkiye’nin öncü yenilenebilir enerji firması EkoRE’nin, Almanya merkezli dev invertör üreticisi KACO ile yaptığı sözleşme ile bir yandan Aydın’daki güneş enerjisi santraline dünya standartlarında invertörler kazandırılıyor, diğer yandan TİDER’in yoksullukla mücadelesine destek sağlanıyor.

EkoRE Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer ile KACO Türkiye Ülke Müdürü Nedret Ünlü arasında imzalanan anlaşma uyarınca, EkoRE’nin Aydın’da yapımına başladığı 8MWp gücündeki güneş enerji santralinin invertörleri KACO tarafından tedarik edilecek. Anlaşma sürecinde, EkoRE’nin de destekçileri arasında bulunduğu TİDER konusunda bilgilendirilen KACO yetkilileri, Destek Market ve Destek İK projeleriyle dezavantajlı kesimlere temel ihtiyaç maddeleri ve iş olanağı sağlayan derneğin misyonundan etkilenerek TİDER’in sponsorları arasında yer almaya karar verdi. Bu yönde hazırlanan anlaşma ile KACO New Energy Ltd. Şti., EkoRE tarafından alımı gerçekleşecek invertörlerden elde edeceği gelirin bir bölümünü TİDER’e bağışlayacak.

Böylelikle EkoRE’nin Aydın projesi ile başlayan ve KACO ile uzun soluklu bir işbirliğine dönüşmesi planlanan süreçte, Bağcılar’da yeni bir Destek Market açmayı hedefleyen TiDER’in sponsorları arasına yüz yılı aşkın geçmişiyle köklü bir uluslararası firma daha katılmış oldu.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......