GE Yenilenebilir Enerji ve Fina Enerji, 10 Yıl Süreli Servis Anlaşması İmzaladı

  • Tam Kapsamlı Servis Anlaşması, Fina Enerji ve Türkiye için kendi alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor
  • Anlaşma, ülkede bulunan dokuz rüzgar santralindeki 150 GE rüzgar türbinini kapsıyor
  • GE Yenilenebilir Enerji’nin Predix platformunda çalışan Dijital Rüzgar Santrali çözümleri, Fina Enerji’nin operasyonlarını iyileştirmek ve gelirini artırmak üzere birinci sınıf veri analitikleri sunacak

İstanbul – 14 Haziran 2017 – Türkiye’de temiz enerjinin gelişimi için öncü çalışamalarını sürdüren GE Yenilenebilir Enerji ve Fina Enerji, iş birliklerinin kapsamını on yıl süreli Servis Anlaşması ile genişletmeye yönelik görüşmeleri tamamladı. Anlaşmaya ek olarak GE’nin Predix platformunda çalışan Dijital Rüzgar Santrali çözümleri iki yıllık bir deneme süresiyle sağlanacak.

21 Nisan 2017’de imzalanan ve bir önceki servis anlaşmasının yerine geçen yeni anlaşma, operasyon ve bakıma (O&M) ilişkin sorumlulukların taraflar arasında paylaşılması sağlanacak şekilde düzenlendi. Fina Enerji’nin yeni iş stratejisi ve kısa süre önce imzalanan anlaşma doğrultusunda tüm operasyon ve bakım (O&M) sorumlulukları, sözleşme süresi boyunca GE Yenilenebilir Enerji’ye yönlendirilecek.

GE Yenilenebilir Enerji, bu anlaşma ile rüzgar santrallerinin operasyonel verimliliğini artırmak ve performansta daha fazla iyileşme sağlamak üzere özel olarak tasarlanan GE’nin kapsamlı Dijital Rüzgar Santrali donanım ve yazılım çözümlerini uygulamaya koyacak. Çözüm, GE’nin Endüstriyel İnternet platformu Predix ile hayata geçiyor.

GE Yenilenebilir Enerji Dijital CEO’su (CDO) Sanjeev Addala, “GE olarak veriye erişimin çok büyük bir güç sağladığına inanıyoruz. Amacımız, müşterilerimizin filo yönetimi konusunda daha bilinçli kararlar almalarını mümkün kılmak için büyük veriyi onlara sunmak. Bu düzeyde veri analitiğine ve öngörüye erişim sayesinde hem GE hem de Fina Enerji fayda elde edecek” dedi.

Fina Enerji İşletmeler Genel Müdürü Volkan Başkaya ise, “Bu anlaşma, GE’nin sadece bir servis sağlayıcısı değil, aynı zamanda operasyonel bir iş ortağı olduğunu da gösteriyor. GE, projelerimizi daha da büyük başarılara dönüştürme konusunda hazır bulunuyor” diye konuştu.

GE’nin Dijital Rüzgar Santrali çözümleri, 2017 yılının ikinci çeyreğinde uygulamaya alınacak ve tüm filoyu kapsayacak şekilde Varlık Performans Yönetimi, Cloud Connect de dahil olmak üzere Operasyon Optimizasyonu ve İş Optimizasyonu, Rüzgar Filosu Mükemmelliği, Enterprise e-SCADA, ve Rüzgar Enerjisi Tahmini yetkinliklerini sunacak.

Servis hizmetlerine tüm dijital yetkinliklerini ekleyen GE Yenilebilir Enerji’nin Türkiye pazarındaki ihtiyaçları karşılamak üzere daha akıllı rüzgar santrali tahminleri geliştirmesi bekleniyor.

GE Yenilenebilir Enerji Hakkında:

GE Yenilenebilir Enerji, yenilenebilir enerji endüstrisinin en geniş ürün ve hizmet portföylerini bir araya getiren 10 milyar dolarlık bir start-up’tır. Onshore ve offshore rüzgarı, hidrojen ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi gibi yenilikçi teknolojileri birleştiren GE Yenilenebilir Enerji, dünyayı daha iyi ve daha temiz hale getirmek için bugüne dek dünya çapında 400 gigawattın üzerinde kapasiteye sahip kurulum gerçekleştirdi. 55’i aşkın ülkede 22.000’den fazla çalışanı ile GE Yenilenebilir Enerji, dünyanın ilk dijital endüstriyel şirketinin kaynaklarının desteğine sahip. Hedefimiz; erişilebilir, güvenilir ve sürdürülebilir enerji arasında seçim yapmak zorunda olunmadığını tüm dünyaya göstermek. Bizi @GERenewables ve www.gerenewableenergy.com dan takip edebilirsiniz

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......