Globalturk Capital’den Tunçmatik’e Güneş Enerjisi Proje Desteği

Globalturk Capital, Tunçmatik’e Güneş Enerjisi Projeleri İçin Proje Finansmanı Temin Etmesinde Danışmanlık Hizmeti Verdi.Globalturk Capital, Tunçmatik’in Türkiye’deki 73 MW’ı aşkın güneş enerjisi projeleri için Aktifbank’tan proje finansmanı sağlamasında destek oldu.

Globalturk Capital, Tunçmatik’in 73 MW’ı aşkın güneş enerjisi projesi için proje finansmanı sağlanmasında finansal danışmanlığını yaptı. Aktifbank, sözkonusu projeler için 70 Milyon ABD Doları proje finansman kredisi sağladı. Bu işlem bugüne kadar Türkiye’de güneş enerjisi projeleri için tek seferde sağlanan en büyük proje finansman kredisi oldu.

Tuncmatik, sektörün en önde gelen proje geliştiricilerinden, EPC yüklenicisi, güneş enerjisi santrali işletmecisi ve fotovoltaik güneş enerjisi üretiminde 10 yıllık uzmanlık ve tecrübe sahibi olarak Türkiye’nin güneş enerjisi konusundaki en önde gelen firmalarındandır. Tunçmatik, sektörün en başarılı temsilcilerinden olan, girişimci ve güneş enerjisi konusuna en çok değer veren Mehmet Özer tarafından faaliyete geçirilmiştir.

2014 yılından bu yana, şirket, müşterileri için 20 MW’tan fazla güneş enerjisi santrali kurmuş olup bu tür tesislerin haklarının nasıl edinileceğini, inşa edileceğini, sürdürüleceğini ve çalıştıracağı hakkında eşsiz bir bilgi birikimi sağlamış, ayrıca kendi portföyü için farklı destinasyonlarda 10MW’lık tesis kurmuştur. Şirket, Aktifbank tarafından temin edilen fonlarla önümüzdeki 6 ay içinde 73MW PV güneş enerjisi santrali inşa etmeyi planlamaktadır.

Globalturk Capital Yönetici Ortağı Barış Öney

Globalturk Capital Yönetici Ortağı Barış Öney: “Tunçmatik çok değer verdiğimiz bir müşterimiz. Güneş enerjisi finansman modelinin kurgulanması, oluşturulması, alternatif senaryo analizleri, banka ve yatırımcı görüşmeleri gibi her tür konuda kendilerine gece gündüz destek olduk ve çok gayret gösterdik. Bugün bizim için de bu projelerin finansmanının sağlanmasını görmek çok gurur verici.” dedi

GLOBALTURK CAPITAL, KÜRESEL FAALİYETLERİN YANISIRA TÜRK ŞİRKETLERİNE ÖZEL SERMAYE FONLARINDAN, FİNANS KURUMLARINDAN VE YABANCI VE YERLİ STRATEJİK VE FİNANSAL YATIRIMCILARA HİSSE SATIŞLARINDAN KAYNAK SAĞLAMAYA YARDIMCI OLUYOR.

Globalturk Capital 2015 yılında Otosima’da PVL, 2014 yılında Sistem 9 Medya’da NBK Capital (Özel Sermaye Fonu) yatırımlarında ve 2012 yılında Tempo Çağrı Merkezi için Japonya’nın en büyük holdinglerinden Mitsui’nin sağlamış olduğu büyüme sermayesi ile yatırım yapılmasında kilit rol oynamıştır. Globalturk Capital, Türkiye’de ve yurtdışında kurumsallaşma, iş yapılandırması, proje finansmanı, özel sermaye fonlarından Türk şirketler için sermaye artırımı, yabancı şirketlerin birleşme ve hisse satışı ile şirketleri sıfırdan kurarak Türk pazarına girmesi ve Türk şirketlerinin yurt dışına açılması konusunda birçok projede görev yapmıştır. Globalturk Capital, birçok şirkete benzer hizmetler sunmaya devam etmektedir.

Barış Öney: “Bu tür sonuçları elde etmek için böylesi enerji projeleri işlemlerinin her aşamasında sayısız uygulanabilir ve esnek senaryo analizi ve kalıcılığı olan finansal modellemeye odaklanarak gece gündüz en kapsamlı şekilde çalışmak büyük önem arz etmektedir. Her biri küçük ama kilit noktalarda önem taşıyan hususlar için strateji belirlemek, sürecin dönüm noktalarında fark yaratmaktadır.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......