GENSED Şener Oktik; Güneş Çatılarda doğuyor..

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Prof.Dr.Şener Oktik 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda düzenlenen Solar Çalıştayı oturumunda güneş enerjisi ile ilgili şunları söyledi;

Güneş enerjisinde kaliteye önem verilmesi gerekmektedir, güneş enerjisine gönül vermiş insanlar olarak bu kulvardaki teknoloji ve mevzuatın bir an önce yapılması gerekiyor, kalite kelimesi de üzerine fazlaca gidilmesi gereken bir kelime, yakın bir gelecekte modüllerimizi daha verimli modüllerle değiştireceğiz.

Oktik, güneş enerjisi’nde çatılar artık daha da öne çıkıyor. Dünyada bir yılda kurulan güneş enerjisi gücü yaklaşık 76-77 GW, bunun da 22 GW’ını çatılardaki kurulum oluşturuyor. 2020 li yıllarda ise yıllık kurulum gücü tahminlere göre 160 GW’ı bulacak ve gücün 80 GW’ı da çatılarda kurulum olarak gerçekleşecek.

Fotovoltaik, depolamada ki hızlı maliyet düşüşü ve gelişen teknoloji sayesinde yakın bir gelecekte enerjide en büyük oyun değiştirici olacaktır.

Oktik, konuşmasının sonunda yerli ve milli konusuna da değindi;

Milli ve yerli konusunda Türkiye olarak lisans üretmemiz gerekir, böylelikle yerli ve milli ve yerli oluruz. Ne zaman ki kendi lisansımızla gelişmiş ülkelere ürün satarız işte o zaman milli ve yerli oluruz Yoksa yabancı lisanlarla üretim yapmak bizi ne yerli yapar ne de milli.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......