CW Enerji Burdur da çatı tipi 550 KW GES kurulumu yaptı

Türkiye’nin Lider Güneş Paneli Üreticisi CW Enerji tarafından Burdur ili Bucak ilçesinde yapılan çatı tipi 549,12 kilovat gücünde arazi GES’in geçici kabulü yapıldı.

CW Enerji, Burdur ili Bucak ilçesinde bir soğuk hava deposunun çatısına, “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği”ne uygun olarak 549,12 kilovat gücünde çatı tipi GES kurulumu gerçekleştirdi. Güneş enerjisi santralinde üretimi CW Enerji tarafından gerçekleştirilen CW ENERJİ/CWT260-60P marka modelli 2112 adet güneş enerji paneli ve KOSTAL tarafından üretilen KOSTAL, (27) PIKO 20/ (1  ) PIKO 10 marka modelli 28 adet invertör kullanıldı.

6 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK

19 Eylül 2017 tarihinde anahtar teslimi, 24 Kasım 2017 tarihinde ise geçici kabulü yapılan GES projesinde CW Enerji, yüklenici firma olarak hem mühendislik, hem de EPC(uygulama) gerçekleştirerek 23 günde çatı GES projesini tamamladı. Panel, yüklenici firma, mühendislik, EPC (Uygulama), CW Enerji tarafından yapıldı. Yatırımcının arazisine yaptırmış olduğu güneş enerjisi santrallinin ortalama 6 yıl içerisinde kendisini amorti etmesi öngörülürken, güneş enerjisi santralinde üretilen elektrik enerjisinden her bir ihtiyaç fazlası kilovat için 13,3$/cent elde edilebilecek.

549,12 kilovat gücündeki bir güneş enerjisi santralinde günde ortalama 2.475 kilovat, santralin tam kapasitesi ile yılda ortalama 903.375 kilovat/yıl elektrik enerjisi üretilmesi öngörülüyor.

TEMİZ ENERJİ

Antalya OSB’de faaliyet gösteren CW Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Ülkemizi güneş enerjisi ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Burdur ili Bucak ilçesinde bulunan bir soğuk hava deposunun daha çatısını güneş enerjisi sistemleri ile buluşturduk. Her santralimizde olduğu gibi CW Enerji olarak, titiz ve mükemmeliyetçi çalışma anlayışımızla projemizi hızla tamamladık. Çevre dostu, temiz enerji kaynağı güneş gibi sınırsız ve ücretsiz olan bir kaynaktan sonuna kadar faydalanılmalı. Ülke olarak güneş enerjisi potansiyelimiz toplam elektrik enerjisi ihtiyacımızın tamamından kat ve kat daha fazlasını tek başına karşılayabilecek kadar büyük. Biz de CW Enerji olarak yaptığımız ciddi yatırım hamleleriyle Fotovoltaik sektörünü Türkiye’de daha da yaygınlaştırmak, bu potansiyeli ortaya çıkarmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Alıntıdır: http://www.sanayigazetesi.com.tr/uretim/burdurun-gesleri-cw-enerjiden-h16066.html

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......