İstanbul’da otobüs durakları güneş enerjisiyle aydınlatılmaya başlandı

İstanbul Enerji-İETT işbirliğiyle otobüs durakları güneş enerjili sistemlerle aydınlatılmaya başlandı.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) iştiraklerinden İstanbul Enerji A.Ş. işbirliği ile İstanbul genelinde bulunan otobüs duraklarına Güneş Enerji Sistemli LED aydınlatma sistemleri kurulmaya başlandı. Bu aydınlatma sistemlerinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan LED armatürler kullanılıyor. Otobüs duraklarında yapılan aydınlatma çalışmasıyla duraklardaki güvenlik sorununa çözüm bulunacak İstanbul genelindeki 3.000 otobüs durağı LED aydınlatma ile daha modern bir görünüme kavuşurken; içlerinde konumu uygun olan 1.000 durakta enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Güneş Enerjili Sistemler kullanılacak.

Güneş Enerjili LED Aydınlatma Sistemleri gün ışığından yararlanamadığı günlerde ise üç gün ek bir güce ihtiyaç duymadan İstanbullulara hizmet etmeye devam edecektir.

Alıntıdır:http://enerjienstitusu.com/2018/01/11/istanbulda-otobus-duraklari-gunes-enerjisiyle-aydinlatilmaya-baslandi/

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......