ICSG 2018 İstanbul Kongre Merkezi’nde Kapılarını Açtı

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018), görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Enerji sektörünün en büyük organizasyonların biri olarak kabul edilen 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018) binlerce ziyaretçinin katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Kongrenin açılışında konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketleriyle ilgili olarak,

“Ya akıllanırlar ya da bu sektörden ayıklanırlar” diye konuştu.

PRENSES ASSEM PROTOKOL AÇILIŞINDA

Enerji sektörünün kalbi niteliğindeki birçok ülkeden yabancı heyetlerin katılımıyla organize edilen Türkiye’nin en büyük enerji kongre ve fuarı ICSG 2018, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. 2 gün boyunca önemli oturumlara ev sahipliği yapacak organizasyonun protokol açılışına Ürdün Haşimi Krallığı Prensesi HRH. Sana Assem, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Veysel Yayan ve EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk katıldı.

“YA AKILLANIRLAR YA AYIKLANIRLAR”

Açılış konuşmasında önemli mesajlar veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Elektrik dağıtım şirketlerinden gerekli adımları atmalarını ve bünyelerinde akıllı şebeke yapısını kurmalarını istiyoruz. Bütün şirketlerin şuna dikkat etmesi lazım, ‘Ya akıllanırlar ya da bu sektörden ayıklanırlar’. İletişimin en üst düzeyde ve sürekli gelişme içinde olduğu bir çağda üreticiyle tüketici arasında iletişim yeteneğine sahip akıllı şebekeler Türkiye’nin enerji vizyonu açısından hayati öneme sahip” diye konuştu.

“AKILLI ŞEBEKE BİLİNCİ YARATMAK İSTEDİK”

Türkiye’nin akıllı şebekelerde yol haritası niteliğinde olan TAŞ 2023 Projesinin lansmanı da ICSG 2018’de yapıldı. EPDK ve ELDER önderliğinde hazırlanan proje tanıtımında konuşan EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk, “2 yıllık sürecin sonunda çok kıymetli katkılarla ortaya çıkan TAŞ 2023 ile akıllı şebeke kavramının altını nasıl doldururuz ve akıllı şebekelere geçiş sürecini nasıl yönetmeliyiz konusunda sektörde bir bilinç yaratmak istedik” dedi.

ICSG 2018 İÇİN YARIN SON GÜN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun destekleri, ELDER ve GAZBİR’in stratejik partnerliğinde gerçekleşen 200’ün üzerinde standın yer aldığı 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, yarın da İstanbul Kongre Merkezi’nde oturumlarla devam edecek.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......