GENSED yeni yönetim kurulunu belirledi.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) 5.Olağan Genel Kurul Toplantısında 2 yıl süreyle görev yapacak yeni yönetim ve denetim kurullarını seçti. 

24 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’ te Taxim Hill Otel’de toplanan GENSED Genel Kurulu’nda açılış ve saygı duruşunun ardından, Divan Sn.Av.Aslı Aydınöz başkanlığında oluşturularak gündem maddelerine geçildi. 2016-2018 dönemi faaliyet raporu, denetim raporu, bilanço ve tahmini bütçe raporları yetkililerce sunuldu. Raporlar oybirliği ile ibra edildi. Ardından yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimine geçilerek aşağıda isimleri bulunan GENSED üyeleri oybirliği ile seçildi. Seçim sonrası üyelerin dilek ve temenni konuşmaları ardından GENSED 5. Olağan Genel Kurulu toplantısına son verildi.

Genel Kurul Toplantısının ardından 2018-2020 Dönemi için seçilen Yönetim Kurulu ilk toplantısını yaptı.  Toplantıda, GENSED Başkanlığına Sn.Halil Demirdağ, Başkan Yardımcılığına Sn.Artun İstepan Şabciyan, Sn.Evren Evcit, Sn.Mustafa Herdem ve Sn.Tolga Murat Özdemir, Dernek Saymanlık görevine de Sn.Cemil Tolun seçildi. 3.dönemdir derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sn.Prof.Dr.Şener Oktik de derneğin Onursal Başkanı olarak seçildi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ 
1-Halil Demirdağ (Başkan)                              Smart Solar-CEO
2-Artun İstepan Şabciyan (Başkan Yrd.)      Staubli-Bölüm Müdürü
3-Evren Evcit (Başkan Yrd.)                           Zorlu Enerji-Genel Müdür Yrd.
4-Mustafa Herdem (Başkan Yrd.)                 Else Enerji- Genel Müdür
5-Tolga Murat Özdemir (Başkan Yrd.)         Konar Enerji-CEO
6-Cemil Tolun (Sayman)                                 Solaredge-Ülke Müdürü
7-Arda Yalı                                                         Elin Elektrik-CEO
8-Hakan Daltaban                                            IBC Solar-Genel Müdür
9-Mehmet Cemil Çetin                                    Halk Enerji-Direktör
10-Doç.Dr.Mustafa Tırıs                                 T-Dinamik-Genel Müdür
11-Nevzat Taşkın                                              Vergo-Genel Müdür

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
1-Ali Ayan                                                      Gest Energy-Genel Müdür
2-Alican Ekin                                                Ekinler Eurosol-Genel Müdür
3-Fatih Ünal                                                  Hensel Elektrik-Genel Müdür
4-Fatma Murray Tuncer                             DNVGL-Ülke Müdürü
5-Hakan Hızarcıoğlu                                   Inform-Yenilenebilir Enerji Departman Müdürü
6-Levent Yıldız                                              YP Enerji-Genel Müdür
7-Mustafa Ahmet Beler                               HT Solar-Genel Müdür Yrd.
8-Nedret Ünlü                                               Kaco New Energy -Ülke Müdürü
9-Utku Korkmaz                                           RKT Enerj-CEO

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER
1-Ahmet Ekim                                                Pointek-Genel Müdür
2-Ali Hakan Uzunhekim                              Actussolar-Genel Koordinatör
3-Av.Dr.Özlem Döğerlioğlu Işınsungur    Döğerlioğlu Av.Bürosu-Avukat
4-Umut Gürbüz                                              Asunim-Yönetici Ortak
5-Yalım Serdar Serhadlıoğlu                       Fronius İstanbul-Satış Mühendisi

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
1-Ahmet Fatih Kavaslar                                Mavisis-CEO
2-Erinç Kısa                                                    Polat Enerji-İş Geliştirme Direktörü
3-Kayahan Tolunay                                       Bireysel Üye
4-Murat Çataklı                                              Çataklı Enerji-Genel Müdür
5-Nuri Korhan Göğüş                                    Juwi Enerji-Genel Müdür

GENSED Hakkında..
Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği, GENSED;  “güneş enerjisinden doğrudan elektrik üretme, FOTOVOLTAİK GÜÇ SİSTEMLERİ, FVGS”  sektörü değer zincirinde bulunan bütün paydaşların Türkiye’de ki sesi olarak 2009 yılında kurulmuştur.
Sektörler arası bir sivil toplum kuruluşu olarak hızla büyüyen ve 2015 yılına 135 üye ile başlayan  GENSED, Avrupa Fotovoltaik Birliği’nin (European Photovoltaic Association,  EPIA) Türkiye’de ki tek resmi temsilcisidir. GENSED fotovoltaik güç sistemleri  sektöründeki bilimsel, teknolojik ve ticari gelişmelere bağlı olarak, ülkemizin sahip olduğu potansiyelin, sektörde faaliyet gösteren yada sektöre yatırım planlayan tüm kurum ve kuruluşlarca doğru anlaşılıp değerlendirilmesini sağlama yolunda güçlenerek büyümektedir.
Sektörün üst halkalarında ileri teknoloji ve büyük yatırım gerektiren polislisyum üretimi, silisyum kristal büyütme, dilimleme alanlarında endüstriyel ölçekte ülkemizde endüstriyel faaliyet olmamakla birlikte güneş gözesi(güneş pili) üretimi alanlarında yatırımlar başlamıştır.  Ancak bu alanlara kolayca transfer edilebilir teknoloji, altyapı ve yetişmiş insan kaynaklarına sahip sanayilerimiz uluslararası yarışta yerlerini almışlardır. Bu halkalarda yakın gelecekte ülkemizdeki olası yatırımlar için GENSED yol gösterici olacak teknik ve ekonomik raporların hazırlanmasını ve gereken devlet teşviklerini ve uluslararası ortaklıkları hızlandırmaya çalışmaktadır.
GENSED değer zincirinin diğer halkalarında; modül üretimi ve bu üretimle ilgili bütün bileşenler, güç elektroniği, fotovoltaik güç sistemlerine dayalı santrallerinin planlanması, kurulumu, işletilmesi, bakımı, geri dönüşüm sektörü ve bunların finansmanında faaliyet gösteren ulusal olduğu kadar uluslararası firmaları da bir çatı altında toplayarak sektörel sinerji yaratmaktadır.
GENSED, henüz öğrenme eğrisinin başında olan sektörün uygulamalarıyla ilgili deneyimleri ve önerileriyle birlikte ülkemizin gerçeklerini göz önüne alarak politikaların ve buna bağlı kanun, yönetmelik ve yönergelerin oluşmasına katkı sağlamaktadır.  GENSED,  Ülkemizde fotovoltaik güç sistemleri sektöründe yatırım yapan yada yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıları doğru bilgilendirip, bu yatırımcılarla üyelerimizle yapabilecekleri ortaklıkları için sağlıklı bilginin akmasına ve ortamın sağlanmasına aracı olmaktadır.
GENSED düzenli toplantı, konferans, seminer ve eğitim programları ile kamuoyunu bilgilendirme yanında sektördeki paydaşlarını hızla büyüyen ve değişen fotovoltaik güç sistemleri sektörü yol haritasındaki teknolojik, ticari ve yasal değişimler konusunda güncel tutmaktadır.
Ekim 2012 tarihinde derneğimizin İktisadi İşletmesi kurulmuştur.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......